yoga life
YOGA LIFE CLUB
ĹĽycie zgodne z zasadami jogi
Kalafior - biała broń na raka

Twoje Zdrowie   |   Porady

Kalafior - biała broń na raka

Kalafior to warzywo, które oprócz bogactwa witamin i składników mineralnych może poszczycić się udowodnioną naukowo skutecznością w walce z nowotworami. Pozytywnie oddziałuje też na mózg, nerki i wspiera układ trawienny.

Czystek (Cistus Incanus) - najbogatsze żródło polifenoli

Twoje Zdrowie   |   Porady

Czystek (Cistus Incanus) - najbogatsze żródło polifenoli

To niepozorne zioło, znane i wykorzystywane było od ponad 2500 lat w medycynie naturalnej. W 1999 roku czystek (Cistus Incanus) został okrzyknięty rośliną roku. Cechuje się - mimo delikatnego wyglądu - wyjątkowo silnymi właściwościami prozdrowotnymi, które zadziwiają naukowców i są przedmiotem wielu badań.

Szpinak - zielona bomba witaminowa

Twoje Zdrowie   |   Porady

Szpinak - zielona bomba witaminowa

Przez wiele lat szpinak miał złą sławę. Dopiero bajki o odważnym marynarzu Popeye'u przywróciły mu „dobre imię" i sprawiły, że powrócił na nasze talerze. I słusznie, ponieważ w liściach szpinaku znajduje się moc cennych dla naszego zdrowia pierwiastków, witamin i mikroelementów.

Szparagi - wartości odżywcze i właściwości zdrowotne

Twoje Zdrowie   |   Porady

Szparagi - wartości odżywcze i właściwości zdrowotne

Niezwykle popularne u naszych zachodnich sąsiadów, nazywane niegdyś jedzeniem królów, na naszych polskich stołach uważane są nadal za warzywo ekskluzywne. Szparagi to jednak nie tylko wysublimowane doznanie smakowe, ale i szereg zaskakujących właściwości zdrowotnych.

Anyż - właściwości prozdrowotne

Twoje Zdrowie   |   Porady

Anyż - właściwości prozdrowotne

"Ogrzewa, osusza, rozkłada; ułatwia oddychanie, łagodzi ból, prowokuje oddawanie moczu oraz łagodzi pragnienie" - tak już w czasach starożytnej Grecji pisał o anyżu Dioskurydes

Asafetyda - właściwości lecznicze

Twoje Zdrowie   |   Porady

Asafetyda - właściwości lecznicze

Ta egzotyczna przyprawa już od wieków gości na naszych stołach, nie tylko z uwagi na jej walory smakowe, ale przede wszystkim właściwości lecznicze.