yoga life
YOGA LIFE CLUB
ĹĽycie zgodne z zasadami jogi
Nadziewane pieczarki zapiekane

Zostań Wege   »   Przepisy


Nadziewane pieczarki zapiekane

Super przekąska! Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo pieczarkowa!


Składniki:
  • 12 większych pieczarek
  • 1 serek feta
  • 1 pęczek szczypiorku

Pieczarki myjemy, obieramy i odrywamy od nich nóżki tak, aby zostały same kapelusze.
W misce rozgniatamy widelcem serek feta, dodajemy do niego starte na tarce (na dużych oczkach) nóżki z pieczarek oraz pęczek posiekanego szczypiorku. Dokładnie mieszamy.

Następnie nadziewamy tym farszem kapelusze pieczarek i zawijamy w folię aluminiową.

Zapiekamy w piekarniku ok. 30 min, aż pieczarki puszczą wodę i zmiękną. Można je również zapiec na grillu lub na ognisku. Po wyjęciu z pieca, odlać wodę robiąc dziurkę widelcem w folii od spodu. Podawać można na gorąco lub na zimno.

Smacznego! :)

Ambika
ambikowo.blogspot.co.uk