Zostań Wege » Przepisy
Nadziewane pieczarki zapiekane
Super przekąska! Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo pieczarkowa!
Składniki:
• 12 większych pieczarek
• 1 serek feta
• 1 pęczek szczypiorku
Pieczarki myjemy, obieramy i odrywamy od nich nóżki tak, aby zostały same kapelusze.
W misce rozgniatamy widelcem serek feta, dodajemy do niego starte na tarce (na dużych oczkach) nóżki z pieczarek oraz pęczek posiekanego szczypiorku. Dokładnie mieszamy.
Następnie nadziewamy tym farszem kapelusze pieczarek i zawijamy w folię aluminiową.
Zapiekamy w piekarniku ok. 30 min, aż pieczarki puszczą wodę i zmiękną. Można je również zapiec na grillu lub na ognisku. Po wyjęciu z pieca, odlać wodę robiąc dziurkę widelcem w folii od spodu. Podawać można na gorąco lub na zimno.
Smacznego! :)
Ambika
ambikowo.blogspot.co.uk