Twoje Zdrowie | Porady Kokos - niezwykłe wartości odżywczeTo, co cenne, zazwyczaj jest trudno dostępne. Idealny przykład tej zasady stanowi kokos. Jego twarda skorupa kryje w sobie niebywałe bogactwo wartości odżywczych. Twoje Zdrowie | Porady Kalafior - biała broń na rakaKalafior to warzywo, które oprócz bogactwa witamin i składników mineralnych może poszczycić się udowodnioną naukowo skutecznością w walce z nowotworami. Pozytywnie oddziałuje też na mózg, nerki i wspiera układ trawienny. Twoje Zdrowie | Porady Czystek (Cistus Incanus) - najbogatsze żródło polifenoliTo niepozorne zioło, znane i wykorzystywane było od ponad 2500 lat w medycynie naturalnej. W 1999 roku czystek (Cistus Incanus) został okrzyknięty rośliną roku. Cechuje się - mimo delikatnego wyglądu - wyjątkowo silnymi właściwościami prozdrowotnymi, które zadziwiają naukowców i są przedmiotem wielu badań. Twoje Zdrowie | Porady Szpinak - zielona bomba witaminowaPrzez wiele lat szpinak miał złą sławę. Dopiero bajki o odważnym marynarzu Popeye'u przywróciły mu „dobre imię" i sprawiły, że powrócił na nasze talerze. I słusznie, ponieważ w liściach szpinaku znajduje się moc cennych dla naszego zdrowia pierwiastków, witamin i mikroelementów. Twoje Zdrowie | Porady Szparagi - wartości odżywcze i właściwości zdrowotneNiezwykle popularne u naszych zachodnich sąsiadów, nazywane niegdyś jedzeniem królów, na naszych polskich stołach uważane są nadal za warzywo ekskluzywne. Szparagi to jednak nie tylko wysublimowane doznanie smakowe, ale i szereg zaskakujących właściwości zdrowotnych. Twoje Zdrowie | Porady Anyż - właściwości prozdrowotne"Ogrzewa, osusza, rozkłada; ułatwia oddychanie, łagodzi ból, prowokuje oddawanie moczu oraz łagodzi pragnienie" - tak już w czasach starożytnej Grecji pisał o anyżu Dioskurydes |
|