yoga life
YOGA LIFE CLUB
ĹĽycie zgodne z zasadami jogi
Pieczarkowa przekąska - nadziewane zapiekane pieczarki

Zostań Wege   »   Przepisy


Pieczarkowa przekąska - nadziewane zapiekane pieczarki

Super przekąska! Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo pieczarkowa!


Składniki:
• 12 większych pieczarek
• 1 serek feta
• 1 pęczek szczypiorku

Pieczarki myjemy, obieramy i odrywamy od nich nóżki tak, aby zostały same kapelusze. W misce rozgniatamy widelcem serek feta, dodajemy do niego starte na tarce (na dużych oczkach) nóżki z pieczarek oraz pęczek posiekanego szczypiorku.

Dokładnie mieszamy. Następnie nadziewamy tym farszem kapelusze pieczarek i zawijamy w folię aluminiową. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 min, aż pieczarki puszczą wodę i zmiękną.

Można je również zapiec na grillu lub na ognisku. Po wyjęciu z pieca, odlać wodę robiąc dziurkę widelcem w folii od spodu. Podawać można na gorąco lub na zimno.